TAISTELUOSASTO
Vuoden 2018 tammikuusta Suomen valtio ajautui historiansa toiseen sisällissotaan, kun poliittinen kiista monarkkian ajajien ja presidenttijärjestelmän kannattajien välillä muuttui ensin pienistä kahakoista muutamissa viikoissa täysmittaiseksi sodaksi, jonka yhteydessä kansa sekä myös puolustusvoimat jakautuivat kannattamaan eri puolia.
Monarkkian kannattajat ryhmittyivät viimeisimmäksi valitun presidentti Kaleva Punaisen taakse ja presidentti järjestelmän kannattajat Kalevan pahimman haastajan Matti Keltaisen taakse. Tässä sekasorrossa Ahvenanmaa päätti yksipuolisesti julistautua itsenäiseksi ja näin pysyä puolueettomana tilanteessa. Osa EU maista, mm. Ruotsi, tunnusti heti tämän uuden valtion synnyn, mutta kansainvälisesti Ahvenanmaa on vielä osa Suomea.
Kova talvi piti aluksi taistelevat osapuolet erillään toisistaan ja ne keskittyivät oman toiminnan suojaamiseen ja pienten vihollisryhmittymien tuhoamiseen. Talven väistyttyä taistelut ovat kiihtyneet ja molemmat osapuolet pyrkivät luomaan etulyöntiaseman murtaakseen rintamalinjat.
Kun kansa jakautui, hajosi osittain myös ympäröivä yhteiskunta. Vesi- ja energiajakelu ovat kärsineet kovia vaurioita taisteluiden seurauksena ja vain suurimmissa kaupungeissa kaukana rintamista on kyetty palauttamaan ne. Sodan seurauksena suvut, jopa perheet ovat hajonneet taistelemaan eri osapuolien riveissä tai tukena. Kuitenkin on myös paljon niitä sotaikäisiä miehiä ja naisia, jotka ovat päättäneet jättäytyä sodasta pois ja jääneet kotiinsa tai paenneet sitä.
Taistelevien osapuolien kohtelu siviilejä, niin vastapuolen kannattajia kuin puolueettomiksi itsensä luokittelevien kohdalla, on pysynyt pääasiassa kansainvälisten lakien mukaisina, muutamia yksittäistapauksia lukuun ottamatta.
Näiden takia YK ja ETYJ ovat esittäneet huolensa siviilien turvallisuudesta. Kuukausien neuvottelujen jälkeen ne ovat onnistuneet saamaan molemmat osapuolet takaamaan tarkkailijoiden turvallisuuden ja maassa on muutaman kuukauden toiminut ensimmäiset YK:n sotilastarkkailijat ja ETYJ:n siviilitarkkailijat vahtien, että sodan oikeussääntöjä noudatetaan.
Hämeenlinna sijaitsee Kanta-Hämeessä, aivan Helsingin ja Tampereen välissä. Lisäksi sen kupeessa sijaitsee Parolan varuskunta, joka on jo tuhoutunut. Parolan Ilveskalliossa on kuitenkin puolustusvoimien varastoja, joissa osapuolet uskovat olevan edelleen säilössä pääosa puolustusvoimien raskaista panssareista.
Ainoa ongelma on, että varastoista viimeiseksi vastannut upseeri päätti ennen tilanteen eskaloitumista sisällissodaksi, ja katoamistaan, panostaa ne täyteen räjähteillä ja lukita ne niin, että vain oikealla tavalla avattuna räjähteet eivät tuhoa tätä molemmille osapuolille tärkeää kalustoa.
Tästä huolimatta molemmat osapuolet kokevat tärkeäksi hallita näitä varastoja, kunnes lukitusjärjestelmät onnistutaan murtamaan.
Ilveskallion asukkaat ovat pääasiassa alueella pitkään asuneita, mutta osa on uusia pakolaisia taisteluiden runtelemilta alueilta. Asukkaat ovat pyrkineet pysyttelemään erossa sisällissodasta mahdollisimman paljon, vaikka joitakin perheenjäseniä asukkaista on siirtynyt taistelemaan molempien osapuolien riveihin.
Kuitenkin kyläläiset ovat ymmärtäneet rauhan ylläpidon merkityksen ja keskittyneet selviytymiseen, sillä sähköä ja vettä ei alueelle saada kuin aggregaateista ja kauempaa tuotuna. Tämän takia läheisen järven kalastajayhteisö onkin noussut tärkeäksi yhteistyökumppaniksi alueen asukkaille.
Jatkuvasta sotilaiden läsnäolosta johtuen on siviileiltä aseet kerätty pois, mutta joskus etsinnöissä on niitä löydetty ihmisten hallusta tai kätköistä.
Kesäkuun aikana molemmat osapuolet raportoivat vihollishavainnoista ja pienistä iskuista rannikkokaupungeissaan. Aluksi luullaan kyseessä olevan toisen osapuolen erikoisjoukot. Heinäkuun aikana havainnot siirtyvät sisämaahan asti.
Nyt on käynyt selväksi, että konfliktiin osallistuu myös kolmas, lempinimeltään ”Sininen”, toimija. On kuitenkin epäselvää, mitä joukkoja nämä ovat, mistä ne saavat tukensa tai mitkä ovat niiden tavoitteet. Sinisen sotilaita ei ole saatu vielä kiinni elävänä tai kuolleena.
Riippumatta asuinläänistäsi voit valita haluamasi osapuolen
Etelä-Suomen joukoista koottu mekanisoitu jääkäriosasto. Tunnistat Uudenmaan joukot punaisista hihanauhoista tai ajoneuvolipuista.
Pirkanmaan joukoista koottu mekanisoitu jääkäripataljoona. Tunnistat Pirkanmaan joukot keltaisista hihanauhoista tai ajoneuvolipuista.
Ilveskallion alueelta löytyy kolme siviilien asuttamaa kylää. Idästä isoimpana Tiirikylä ja Hakionmäen länsipuolelta Hakionkylä. Paikalliset kalastajat ovat viimeisimpänä perustaneet Hepolammen rannalle pienen kalastajakylän.
Huom! Osapuoli on täynnä
Muihin osapuoliin luokitellaan tuntemattoman valtion tiedustelujoukot. Joukkojen läsnäolon ja toiminnan tarkoitusta alueella ei tiedetä.
Hakemuksen siniselle osapuolelle tulee sisältää seuraavat tiedot ja vastaukset:
Lähetämme teille viestiä takaisin ainoastaan, jos
UN eli kansallisemmin YK osapuolen tarkoituksena on tarkkailla vallitsevaa sisällissotaa operaatiossa UNOF (United Nations Observers in Finland) ja raportoida siitä eteenpäin (pelin)johdolle.
OSCE(Organization for Security and Co-operation in Europe), eli kansallisemmin ETYJ(Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö) osapuolen tarkoituksena on tarkkailla vallitsevaa sisällissotaa tukena operaatiossa UNOF (United Nations Observers in Finland) ja raportoida siitä eteenpäin Yhdistyneille Kansakunnille.